2019-06-05 07:08:24• hírek • Bede Emőke

Letűnt korok autócsodái szombaton Szatmárnémetiben

június 08

A „Drum bun" Dacia-klub a nevével ellentétben nem Romániában, hanem Lengyelországban, azon belül pedig Krakkóban alakult. Alapítói (egykori) Dacia-tulajdonosok, akiket elvarázsolt a román kommunista autógyártás néhai csúcsterméke.

Úgy gondolhatták, a nosztalgia mellett mással is adózniuk kell a kultikus 1300-as és 1310-es modellek előtt - így alakult meg a „Drum bun" klub. Aztán Szatmárnémetiben is lett ilyen szervezet, a szintén régi román autók megszállottjaként ismert George Negreanak köszönhetően.


A klub közreműködésével szombat délben immár hatodik alkalommal szervezik meg Szatmárnémetiben a Retró Autók Parádéját, melyre idén is több tucat koros, de jó karban tartott járgányt várnak. Az idei parádé azonban nem a szokásos módon zárul majd, ugyanis az esemény végeztével egy 20 autóból álló karaván Románia-túrára indul majd, hogy ezzel is népszerűsítse az ország turizmusát, illetve támogassák a Via Carpatica nevű, több államot átszelő autópálya megépítését. A karavánhoz természetesen George Negrea is csatlakozni fog egy Dacia 1300-as fedélzetén.


A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak szombaton délben a székesegyház elé, ahol több évtizedes formákkal és motorokkal találkozhatunk majd. Addig is kedvcsinálóként álljon itt néhány fénykép a tavalyi találkozóról.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: